4 tips om talent aan te trekken

1. Wat is het gemiddelde salaris?

Bij het uitzetten van een vacature is het belangrijk om na te gaan wat het gemiddelde salaris of uurloon is in de huidige markt in plaats van het salaris aan te passen aan het budget wat je beschikbaar hebt. Als een verkoper $10,- ergens verdient en bij jou $8,- dan is het logisch dat zij naar een ander bedrijf gaan.

2. Voordelen

Maak je bedrijf attractiever voor potentiële werknemers door bijvoorbeeld flexibele uren of thuiswerken aan te bieden. Of wees nóg creatiever, huisdieren mogen naar het werk, babysitting services in het kantoor, koop van die lekkere massagestoelen of maak slaapruimtes (extra donkere kamer) zodat personeel de ruimte heeft om een power-nap te doen. Hierdoor denken werkzoekenden sneller ”Ow dat is een leuk bedrijf”!

3. Vooruitzicht aanbieden

Niet iedereen zit te wachten op een baan waar je 30 jaar lang hetzelfde doet. Veel mensen zoeken ook naar vooruitzichten en bedrijven moeten hierop inspelen.

Hoe ziet een bepaalde functie eruit? Krijg je ook de kans om meer te leren en nieuwe skills of ervaringen op te doen? Of heeft deze functie vooruitzicht op een hogere functie met meer verantwoordelijkheid? Komt er meer geld bijkijken na een bepaalde tijd? Wat het ook is, bespreek goed met jouw HR of management wat de toekomst mogelijkheden zijn zodat talent zich aangesproken voelt om bij jouw bedrijf aan de slag te gaan.

4. Employer Branding

Wat doet jouw bedrijf al op het gebied van Employer Branding? Een bedrijf dat niet bekend is en niets doet op het gebied van social media bijvoorbeeld zal minder sollicitaties krijgen. Upload foto’s van het kantoor of laat personeel aan het woord, zodat anderen weten hoe het is om bij jou te werken. Wees ook consistent in je aanwezigheid online, upload dus je logo, maak goede foto’s en show who you are!