6 skills die jij nú kan leren

Is je CV een beetje mager? Of wil je iets nieuws leren? Het enige wat je hoeft te doen is… je tijd goed benutten. Tegenwoordig kun je online werken aan de ontwikkeling van jouw skills. Zo kun je via YouTube al heel veel dingen leren zoals een website maken of photoshop onder de knie krijgen. Wij weten zeker dat Surinaamse bedrijven baat hebben bij één van deze onderstaande skills die jij nu kan leren. Ook kun je dit natuurlijk op je CV plaatsen, nadat je je hier goed in hebt verdiept en geoefend.

Health/ Fitness blog/website

Met deze online tutorial kun jij in 1 uur en 38 minuten jouw eigen blog opzetten over bijvoorbeeld fitness of health lifestyle. Hier kun je schrijven over voeding, fitness schema en meer. Ga samenwerkingen aan met brands in jouw branche en verdien geld door middel van advertenties of doe ervaring op voor jouw toekomst.

Leer video transities

Leer filmtechnieken/transities middels deze video. Je hoeft geen professionele camera te hebben, een mobiele telefoon kan natuurlijk ook zolang je maar de juiste techieken gebruik, kan het eindresultaat goed uitvallen. Dit kan je bijvoorbeed gebruiken om een eigen portfolio op te bouwen als videographer of als social media influencer.

Photoshop

Dit kost je iets meer tijd om te leren en ook een kleine investering om Photoshop aan te schaffen. Maar als je dit eenmaal hebt gedaan dan kun je ook wel wat! Veel bedrijven vragen aan werknemers om bijvoorbeeld ervaring met Photoshop. En mensen met ervaring in photoshop zijn schaars. Door deze tutorial te volgen en daadwerkelijk ook nog ermee oefenen, dan bouw je echt aan je skills en heb je een duidelijk pluspunt voor bedrijven.

Facebook Advertising

Veel bedrijven zullen hier baat bij hebben. Leer hoe je op de juiste manier op Facebook adverteert. Welke mogelijkheden zijn er en hoe voer je dit uit. Neem deze ervaring mee in de praktijk door een oom of een tante te helpen met haar business en zie wat eruit komt. Pakt het goed uit? Mooi, neem dit dan mee in je portfolio. Zo bouw jij aan je eigen ervaring en kun je bedrijven laten zien wat je al hebt gedaan.

Word UI (User Interface) Designer

Als UI Designer richt je je op de interface (ontwerp) van een website of een andere digitale omgeving. Het moet er goed uitzien (interface) maar ook gebruiksvriendelijk zijn (UX = User Experience). Jij brengt de wensen van iemand in kaart, voert dit uit en verandert waar nodig. In deze tutorial leer je de basics dus je zult daarna nog veel moeten oefenen omdat hier veel bij komt kijken. Met deze ervaring op jouw CV zullen heel wat werkgevers in de rij staan voor jou.

Een nieuwe taal (Spaans)

Yes, ook online kun je allerlei talen leren. Spaans is bijvoorbeeld een mooie maar ook handige taal om te leren. Bedrijven vragen soms naar multi-lingual mensen en door tijd te steken in een nieuwe taal kun jij een streepje voor krijgen op anderen. Let wel op, een taal leren kost meer tijd en vergt veel praktijk oefening. Zoek dus ook iemand op die de taal bemachtigd zodat je nog beter wordt.