7 redenen waarom jij wél tijd hebt om iets nieuws te leren

Ontwikkeling is belangrijk. Of het nou gaat om inspiratie op doen of echt iets nieuws leren. Je denkt vaak dat je geen tijd hebt om iets nieuws te leren, om inspiratie op te doen of om je te verdiepen in iets. Maar wij weten wel zeker dat je de tijd hiervoor hebt.

  1. Vervoer

In het vervoer (bus, vliegtuig of auto) heb je vaak de tijd om te luisteren in plaats van muziek op te zetten. Je kan in de auto een podcast luisteren, je kunt in de bus een nieuwe taal proberen te leren en in een vliegtuig kun je je goed verdiepen in een bepaalde cursus.

2. Films kijken

Je hebt vast wel avonden (sommigen hele dagen) dat je een film kijkt. In die 1,5 uur heb je dus eigenlijk de keuze om ook iets anders te doen. Als je 3 keer per week een film kijkt, heb je dus eigenlijk 3 x 1,5 uur = 4,5 uur per week over om iets nieuws te leren.

3. Scrollen

Het is verslavend, we know it. Minuten lang scrollen door je Facebook of Instagram feed. Waar kijk je eigenlijk naar? Deze tijd kun je goed benutten en misschien een App downloaden om een taal te leren.

4. Gamen

Soms 1 uur, sommigen wel 4 uur. Gamen. Een urenlange verslaving waarbij je soms de deur niet uit komt! Weet je wel wat je in tussen tijd kan doen? Maak een keuze en ga voor persoonlijke ontwikkeling! (leer een game app te bouwen misschien?)

5. Friday night

Nu even niet vanwege COVID-19, maar in het ‘normale’ leven ga je Friday night uit. Even een paar keer skippen? En een paar avonden per maand aan jezelf werken? Volg die Youtube cursus over Web Design of Photoshop.

6. Chilling

Hangen met vrienden, op bezoek, noem het maar op. Yes, vrienden zijn belangrijk, maar jij bent ook belangrijk! Waar wil je heen in de toekomst? Wij zeggen niet voor niets, ‘Your Future Starts Today’. Het begint vandaag. Sla een keer een avondje over en ga langs een Event (zodra het mag) voor een workshop of laat je inspireren over een onderwerp waarover jij gepassioneerd bent.

7. Koken

Yes, net als bij vervoer, kun je tijdens het koken iets nieuws leren. Zet een podcast op, luister naar inspirerende mensen of oefen je talen. Wees voorzichtig met je mes!

Heb je het door? Je hebt altijd keuzes. Je kunt ervoor kiezen om bij vrienden langs te gaan, maar ook om voor jezelf te kiezen. Consistency, Discipline & Hard Work, dat is de Key to success. Pak het aan en wees consistent in wat je wilt leren, wees gedisciplineerd en ga ervoor. Elke week of elke maand. Besteed je tijd goed en zo groei jij steeds verder als mens. Mark Zuckerberg en Elon Musk hebben net zoveel tijd als jij.

Wil jij iets nieuws leren? Maar je weet niet waar je moet beginnen? Stuur ons een e-mail: contact@werkstraat.com en wij helpen je opweg.