Geld bijverdienen naast je full-time baan doe je zo

Ben je op zoek naar een manier om wat bij te verdienen? Een ‘side-hustle’ beginnen kan een mooie manier zijn om je inkomen aan te vullen en om je de financiële vrijheid te geven om je passies en doelen na te streven.

Maar wat als je al een fulltime baan hebt? Hoe kun je in alle drukte hieraan beginnen? Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen.

1. Identificeer je vaardigheden en interesses

De eerste stap bij het starten is het identificeren van je vaardigheden en interesses. Waar ben je goed in? Wat vind je leuk om te doen? Denk na over de activiteiten die je al in je vrije tijd doet en hoe je deze kunt omzetten in een onderneming waarmee je geld kunt verdienen. Werk je bijvoorbeeld al op een Marketingafdeling en vind je dit leuk om te doen? Dan zou je bijvoorbeeld andere bedrijven kunnen helpen om Marketingcampagnes uit te rollen. Ben je goed in Social Media dan zou je hier ook op in kunnen spelen. Ben je goed in taarten bakken? Reach out naar bedrijven, hotels om je te branden zodat zij je benaderen bij elk event dat gevierd wordt.

2. Stel realistische doelen

Als je eenmaal je vaardigheden en interesses hebt geïdentificeerd, is het belangrijk om realistische doelen te stellen. Verwacht niet meteen een voltijds inkomen te verdienen met je nevenactiviteit. Begin klein en concentreer je op het langzaam opbouwen van uw bedrijf. Het opbouwen van een bedrijf en je naam kan even duren. Deze periode is ook goed om te kijken waar obstakels liggen en waar je bepaalde bedrijfspunten kunt verbeteren. Kijk ook goed naar de omvang van je bedrijf, hoeveel mensen hebben daadwerkelijk interesse hierin. Suriname is een klein land, dus iets op grotere schaal doen zal meer opleveren.

3. Maak een schema

Het maken van een schema is de sleutel tot het beheren van je tijd en energie. Zorg ervoor dat je rekening houdt met uw fulltime baan, gezinsverplichtingen en andere verplichtingen. Je wilt niet opbranden door te veel aan te nemen.

4. Gebruik technologie

Technologie kan een grote troef zijn als het gaat om het starten in de drukte. Er zijn tal van tools en bronnen (van content, tot kalenders en design) beschikbaar om je te helpen je tijd te beheren, taken te automatiseren en je bedrijf op de markt te brengen.

5. Netwerk

Netwerken is essentieel voor elk bedrijf. Neem contact op met anderen in je branche en woon evenementen bij om relaties op te bouwen en inzichten te krijgen.

6. Investeer in jezelf

Vergeet tot slot niet te investeren in jezelf. Neem de tijd om nieuwe vaardigheden te leren, workshops bij te wonen en boeken te lezen om op de hoogte te blijven van trends in de branche.

Een side-hustle beginnen als je al een baan hebt, kan een uitdaging zijn, maar het is niet onmogelijk. Met de juiste planning en toewijding kun je het laten werken. Veel geluk!