Hoe Finabank en Eblein Frangie (CEO) omgaan met thuiswerken

Eblein Frangie CEO van Finabank over thuiswerken

Thuiswerken wordt het nieuwe normaal. Bedrijven zullen na de pandemie rekening houden met haar werknemers omdat voor velen thuiswerken goed bevalt. Het ene bedrijf zal wel weer terug naar kantoor gaan, maar er zijn ook bedrijven die gedeeltelijk thuis blijven werken en een aantal dagen naar kantoor zullen gaan.

Tijdens deze periode is voor Finabank digitalisering van de bank én de klant bedienen nummer één agendapunt. ”Wij willen de klant een betere digitale beleving geven”.

‘’Al sinds het begin van de lockdown is Finabank thuis gaan werken’’. ‘’Wij zijn een vrij digitaal bedrijf en het was geen moeilijke uitdaging om als bedrijf vanuit huis te werken’’, vertelt Eblein Frangie, CEO van Finabank aan Werkstraat. Het internetgebruik is soms een obstakel in Suriname en thuiswerken is niet altijd comfortabel. Daarom voorziet Finabank hun personeel in onder andere bureaus, stoelen, laptops en bij velen hebben zij het internet versneld.

Finabank ontzorgt en compenseert hun personeel. Thuiswerken heeft ook zijn uitdagingen, want betrokkenheid is enorm belangrijk. Daarom verstuurt Eblein Frangie maandelijks een ‘CEO note’ aan al haar werknemers om betrokken te blijven. Daardoor neemt eenieder ook zijn of haar verantwoordelijkheid. ‘’Dit uit zich in productiviteit en groei van de bank’’, aldus Frangie.

‘’Ik sta op om 06:00 uur ’s ochtends en begin met trainen, ik ga ontbijten en begin om 08:00 uur met werken tot meestal het einde van de dag en regelmatig werk ik ook nog door tot 20:00 uur in de avond’’. Zijn zoon van zeven krijgt online les en zijn dochter van twee loopt soms door zijn meetings heen. ‘’Het was even wennen en ik eet vaak achter mijn computer, maar het is leuk, het bevalt goed en ik zie mijn familie’’, vertelt Frangie.