Hoe je de volgende stap in je carrière neemt

Soms lijkt het alsof je niet verder komt. Maar je wilt wel dat ene stapje nemen in je carrière. Ervaring of de ‘opportunity’ lijken de hele tijd in de weg te zitten. Maar wij gaan je advies geven over hoe je wel die ‘next step’ kan maken.

Zoek een mentor

Wij raden je aan om een ​​mentor te zoeken. Iemand die er al is geweest, dat heeft gedaan en bereid is zijn kennis met je te delen. Ik weet zeker dat iedereen een verhaal te vertellen heeft, maar niet iedereen wil het delen met iedereen. Maar vertrouw ons, er zijn genoeg mensen die je willen helpen. Een mentor kan je een kijkje geven in hoe het is in de branche, wat ze onderweg hebben geleerd en hoe ze zijn gekomen waar ze nu zijn. Zo kun jij kijken hoe jij daar ook kan komen.

werken suriname

Wees leergierig en connect met anderen

Ook is het handig dat je lessen volgt of seminars bijwoont op het door jou gewenste vakgebied. Kijk eens naar events op Eventbrite of scroll eens door Facebook. Je kunt zoveel leren door te luisteren naar andere professionals die over hun ervaringen praten. Ook kun je via de Google Digital Academy certificaten behalen zoals Google Search of Display. Je laten bijscholen geeft je zoveel nieuwe mogelijkheden omdat je dan de laatste kennis hebt. Het geeft je een beter idee van wat er nodig is om te slagen in het vak en hoeveel werk erin gaat.

Stel vragen

En tot slot, wees niet bang om vragen te stellen! Leun niet achterover en luister – stel vragen! Hoe meer kennis je hebt over je interessegebied (en potentiële werkgevers), hoe beter je voorbereid bent als je solliciteert naar een baan of sollicitatiegesprekken voert met bedrijven.

Lees hier hoe Audrey Healy, COO van Torarica Group de stappen omhoog heeft gemaakt.