Hoe vind je een baan na je afstuderen? Het is makkelijker dan je denkt.

Dus je bent afgestudeerd en klaar om de wereld aan te gaan. Je denkt misschien: “Waar moet ik beginnen?” of “Hoe vind ik een baan?” Maak je geen zorgen. We hebben wat tips voor je!

First things first: zorg ervoor dat je cv up-to-date en verzorgd is.

Dit is het allereerste wat een potentiële werkgever van je ziet, dus het moet top zijn. Als je niet zeker weet wat je moet opnemen of hoe je je cv moet opmaken, vraag het dan aan iemand die het proces al eerder heeft doorlopen – een loopbaanadviseur, familielid of vriend kan je helpen!

Volgende? Sollicitatiebrieven!

Als er een sollicitatieproces is (en de meeste doen dat), zorg er dan voor dat elke sollicitatie een begeleidende brief bevat waarin wordt uitgelegd waarom je geïnteresseerd bent in de functie en hoe je vaardigheden overeenkomen met wat ze van een werknemer nodig hebben. En vergeet niet: proeflezen! Zorg ervoor dat niets verkeerd is gespeld of grammaticaal onjuist is – je valt alleen op als het op een slechte manier is!

Na dat alles? Je bent klaar om te solliciteren! Kijk op sites zoals Werkstraat!

Als je afgestudeerd bent, kan het moeilijk zijn om een ​​baan te vinden. Het kan nog moeilijker zijn als je niet weet waar je moet beginnen.

Maar het vinden van een baan na het afstuderen hoeft geen stressvol of ingewikkeld proces te zijn. Als je deze tips opvolgt, slaag je zelfs in een mum van tijd voor sollicitaties en krijg je sollicitatiegesprekken:

1) Begin vroeg:

Dit is de belangrijkste tip van allemaal. Je hebt maanden voor je afstuderen en als je vroeg begint te solliciteren, heb je meer tijd om je voor te bereiden op sollicitatiegesprekken en ervoor te zorgen dat je cv perfect is. Ga dus vandaag nog aan de slag!

2) Weet wat voor soort baan je wilt:

als je niet zeker weet wat voor soort baan het beste bij je vaardigheden en persoonlijkheidstype past, bedenk dan welk type werk je het meest interesseert en waar het later naar toe kan leiden wanneer het tijd is voor promoties of nieuwe vacatures binnen hetzelfde bedrijf. Als iemand bijvoorbeeld in marketing wil stappen maar nog geen ervaring heeft met het werken op dit gebied, moeten ze in plaats daarvan solliciteren naar functies met betrekking tot reclame of public relations, zodat ze eerst ervaring opdoen voordat ze later ergens anders gaan solliciteren als ze eenmaal hebben gesolliciteerd. hebben zich al gevestigd als een expert op deze gebieden.”

3) Zie je interessante vacatures? Maar je komt nog niet in aanmerking?

Beschik je nog niet helemaal over relevante skills? Wordt er meer gevraagd qua eisen in de omschrijving? Via de Google Digital Academy kun je allerlei soorten cursussen volgen, zodat jij je nieuwe certificaten kan laten zien aan toekomstige werkgevers. Voor bedrijven is het altijd interessant als jij net dat ene stapje meer zet om bij te leren.