In gesprek met Dirk Currie

Hij stond aan het roer van Telesur en FernandesGroup. Momenteel begeleidt hij startup bedrijven, interim management, motivational talks & meer met YLT Consultancy. Een man met veel ervaring waar iedereen van kan leren. Daarom gingen wij in gesprek met!

Wie bent u en what’s your story?

Mijn naam is Dirk Currie, ik ben de jongste uit een gezin van 5 en ik heb zelf 2 kids Giano en Tirzah.

Ik heb al op jonge leeftijd gestreefd naar zelfstandigheid. Komend uit een gezin dat het niet breed had wilde ik toch mijn eigen zakgeld. Daar heb ik dan ook voor gezorgd door heel jong te gaan werken. Dus heel jong geleerd hoe om te gaan met geld waar je zelf voor hebt gewerkt. Je leert dan zuinig te zijn omdat je weet hoe hard je ervoor hebt gewerkt.

Bij Werkstraat draait het natuurlijk om te doen wat je leuk vindt, ontdekken wie je bent en ontwikkeling. Hoe kunnen anderen hun passie ontdekken?

Om je passie te ontdekken is het volgens mij belangrijk te weten wie je bent. Dus jezelf de vraag te stellen “Wie ben ik”, moet je zo jong mogelijk stellen en zoeken naar de antwoorden en deze vraag verder je hele leven lang blijven stellen omdat er iedere dag iets kan gebeuren in je leven waardoor je een nieuwe kant van jezelf leert kennen. Bij deze zoektocht mag je dus onderzoeken: wat zijn mijn kernwaarden, wat maakt mij boos, wat maakt mij blij, wat is het ergste dat mij is overkomen en welke invloed heeft het op mij gehad, zo ook wat was mijn leukste levenservaring. De vraag van de passie komt aan de orde bij het weten wat je toekomst droom is. Die vraag noem ik: Wat wil ik? Bij de beantwoording van deze vraag waar je zoekt naar je passie is het goed te weten wie je bent en wat je leuk vind. Houd je van de natuur, houd je ervan om steeds met mensen bezig te zijn, houd je ervan om alleen te zijn, houd je van rekenen, houd je van talen, houd je van muziek, houd je van organiseren. Als je dan weet wat je allemaal leuk vind probeer dan een studiekeuze te maken waar je die dingen die je leuk vindt in kan herkennen. Je zal niet altijd de eerste keer slagen. Heel belangrijk is: “Jouw Keuze is jouw Keuze” een boek dat ik op heel jonge leeftijd heb gelezen en dat mij altijd is bijgebleven. Het eerste hoofdstuk is : “Wie ben ik”. Als je een keuze hebt gemaakt en je komt erachter dat het je moe maakt en geen energie geeft, change course and do not be afraid. Je werkdag heeft 8 uren en soms meer dus doe dat nooit met tegenzin omdat het je energie opmaakt en dat mag niet als het je passie is. Als je je passie hebt gevonden doe je het met plezier.

Hoe ontdekte u uw passie?

Ik ontdekte mijn passie al redelijk jong alleen besefte ik het onvoldoende. Wat echter heel belangrijk is dat ik met mezelf afspraken heb gemaakt. Toen ik bijvoorbeeld bij een overheidsbedrijf in dienst trad heb ik met mezelf afgesproken dat ik carrière wil maken, maar dan als professional. Ik ben daarom ook nooit toegetreden tot een politieke partij. Verder heb ik met mezelf afgesproken dat mijn waarden en normen nooit overboard zal gooien alleen maar om een stap vooruit te komen in mijn carriere. Dit heeft mijn drang om altijd te studeren heel erg gestimuleerd. Op jonge leeftijd gaf ik leiding in de eetzaak waar ik werkte, daarna gaf ik zwemles- een vorm van leiding geven en ik heb voor de klas gestaan. Daar merkte ik dat ik nooit werk zal doen dat iedere dag hetzelfde is. Met mensen bezig zijn is nooit hetzelfde want iedereen is anders. Al heel jong wist ik dat ik economie wilde studeren omdat ik ook de administratie deed bij de eetzaak al was het zeer elemenentair, namelijk het kasboek en bankboek bijwerken. Maar de hele dag alleen met cijfers bezig zijn gaf mij niet de energie. Wat mij wel de energie gaf was met mensen bezig zijn en dingen mogen en kunnen veranderen. Dan praat je al gauw over leidinggeven en management. Daar ben ik mij ook erg in gaan verdiepen en dat is mijn echte passie. Leiding geven, managen en veranderingen aansturen en met cultuurprocessen bezig zijn. Dus met mensen bezig zijn. Verder heb ik ontdekt dat het verzorgen van lezingen over deze onderwerpen heel leuk vindt en daar vallen motivational talks ook onder en personal development van met name jongeren.

Wat doet u momenteel?

Ik heb na langer dan 28 jaren directie functies te hebben vervuld de beslissing genomen om toch weer mijn eigen consultancy bedrijf te restarten. Het bedrijf heet YLT-Consultancy en de YLT staat voor Your Leadership Toolbox. Het is persoonlijk en als leider moet je werken aan je eigen toolbox voor de diverse vraagstukken die je zal tegenkomen. Binnen de consultancy houd ik mij onder andere bezig met coaching, mentoring, mediation, interim management, strategie begeleiding, cultuurtrajecten en begeleiden van startup companies.

De lezingen die ik doe, daar is er wel behoefte aan. Wat ik met mij draag is niet alleen theoretische kennis maar ook veel praktische ervaring. Ik heb dus ook een box met voorbeelden waar ik de koppeling kan maken met de theorie en dat spreekt velen toch wel aan. En ik draag ook met veel genoegen mijn opgedane kennis over en ik help heel graag mensen. Waar ik meestal over praat zijn mijn 3 vragen: Wie ben ik, Wat wil ik en Waarom wil ik dat (gekoppeld aan de 2e vraag)

U stond aan het roer van grote bedrijven. Is het makkelijker om leiding te geven aan 800 man of 10 man en waarom?

Leiding geven aan een grote groep is altijd complexer dan een kleine groep. Bij een grote groep zijn er vaker schakels tussen de zogenaamde hiërarchische lijnen. Wat belangrijk is, is dat je toch nadenkt over een manier om in contact te blijven met zoveel mogelijk mensen zonder dat de hiërarchie daar belemmerend op werkt. Je moet bereikbaar zijn voor één ieder. Ik hield periodiek breakfast meetings per bedrijfslocatie dus niet per afdeling. Deze breakfast meetings waren met maximaal 18 personen en er was geen agenda en zonder leidinggevenden. Iedereen was dus vrij elke vraag te stellen. Ik heb hier heel veel uit geleerd en ook veel mensen leren kennen die ik anders nooit zou hebbben gesproken. Ik heb mensen met durf, ambitie en kennis leren kennen en heb soms zelf mensen bevordert en of overgeplaatst naar aanleiding van deze breakfast meetings. Ze waren voor mij heel erg vruchtbaar in het vervullen van mijn rol als directeur.

Welke boodschap wilt u meegeven aan anderen?

De boodschap die ik tot slot aan de lezers wil meegeven is: Doe iets wat je happy, blij maakt. Stop niet met zoeken als je dat niet gevonden hebt en vergelijk jezelf nooit met een ander. Neem eigenschappen over die bij je passen maar zorg dat je altijd uniek blijft en gooi je basis waarden en normen nooit overboord om een doel te bereiken. Je gaat jezelf niet meer in de spiegel kunnen aankijken. Education is the only true way out of poverty  (Nelson Mandela) so let us create equal opportunity for access to education for all people.