Inclusie en Diversiteit op de werkvloer

Inclusie en diversiteit zijn twee sleutelbegrippen die de laatste jaren sterk in opkomst zijn. Bedrijven hebben ingezien dat ze meer mensen naar hun bedrijf moeten halen, zowel binnen als buiten het kantoor.

4 actiepunten voor bedrijven

De beste manier om je bedrijf erbij te betrekken en te diversifiëren is met een opendeurbeleid. Dit betekent:

1. Je maakt duidelijk dat je van iedereen in je bedrijf wilt horen, of je nu een huidige (full-time of part-time) werknemer bent of niet.

2. Je maakt duidelijk dat iedereen een gelijke stem heeft in hoe het bedrijf wordt geleid en hoe beslissingen worden genomen.

3. Je zorgt ervoor dat iedereen toegang heeft tot alle informatie die nodig is om te slagen, of het nu gaat om geschreven materiaal of videotutorials over hoe je iets nieuws op het werk kunt doen of welk proces moet worden gevolgd bij het indienen van een claim tegen je werkgever wegens discriminatie of intimidatieclaims (dit zijn wettelijke rechten die elke werknemer heeft).

4. Je zorgt er ook voor dat mensen die geen deel uitmaken van je team zich welkom voelen en toegang hebben tot alles wat ze nodig hebben, zoals een veilige ruimte waar ze kunnen praten over wat er in hun leven gebeurt buiten het werk, zonder bang te hoeven zijn om beoordeeld te worden door iemand anders die niet begrijpt wat ze doormaken.”

diversiteit

Inspelen op de toekomst

Het implementeren van inclusie en diversiteit binnen je bedrijf kan een uitdaging zijn, maar het is belangrijk om te onthouden dat je geen idee hebt wat de toekomst in petto heeft. Daarom is het belangrijk om nu te beginnen.

Één van de eerste stappen is om vast te stellen wie in je bedrijf al een inclusieve mentaliteit heeft en wie niet. Als je het niet vraagt, weet je het nooit! Als je deze mensen eenmaal hebt geïdentificeerd, neem dan even de tijd om ze beter te leren kennen. Vraag ze naar zichzelf, wat ze leuk vinden aan werken bij jouw bedrijf en hoe ze denken dat hun collega’s inclusiever kunnen zijn. Dit kan je helpen te begrijpen waar je moet beginnen als het gaat om het implementeren van inclusie en diversiteit op de werkplek.

Denk vervolgens na over wat je eigenlijk doet voor mensen met een handicap of andere gemarginaliseerde groepen. Hoe zorg je ervoor dat iedereen zich betrokken voelt? Wat willen mensen met een beperking? Wat kan anders? Dit zijn allemaal geweldige vragen om jezelf te stellen als je nadenkt over manieren om inclusieve praktijken op het werk te verbeteren!

Ruimdenkend zijn

Onthoud ten slotte – en het belangrijkste – dat hoewel het ter sprake brengen van deze kwesties iemand in eerste instantie ongemakkelijk kan maken, het voor alle betrokkenen belangrijk is dat ze de dingen uiteindelijk vanuit een ander perspectief gaan bekijken!