Je studeert nog en je bent opzoek naar een stage?

Als student kan het moeilijk zijn om een ​​stageplaats te vinden in Suriname. Je hebt het druk met lessen en je wilt er zeker van zijn dat je tijd goed besteed wordt. Maar we hebben enkele tips voor je, zodat je je droomstage kunt vinden.

Zorg er allereerst voor dat je weet waar je naar op zoek bent. Wil je een betaalde stage of heb je tijd voor een onbetaalde? Wil je aan iets specifieks werken, zoals marketing of sales? Of wil je gewoon meer leren over het vakgebied en ervaring opdoen?

Ga ervoor!

Wees allereerst niet bang om contact op te nemen met bedrijven die je interesseren. Als je een vacature ziet bij een bedrijf of zelfs denkt dat jij de geschikte kandidaat bent, stuur ze dan een e-mail! Nee heb je en ja kun je krijgen! Bedrijven vinden het altijd interessant als er een gemotiveerde en leergierige kandidaat verschijnt. Anderen helpen, daar krijg je altijd voldoening van. Dus waarom zouden ze jou niet willen helpen?

Doe je research

Zorg er vervolgens voor dat je wat onderzoek doet voordat je solliciteert voor een stage. Bekijk de functiebeschrijving en lees de missie van het bedrijf, zodat je je sollicitatie daarop kunt afstemmen. Dit zal hen laten zien hoeveel aandacht er in je sollicitatie is gestoken en hen helpen te zien waarom JIJ goed bij hun bedrijf zou passen! Zij zien dan dat jij je research hebt gedaan. Houd elke brief uniek, bedrijven zien het als jij een ‘copy & paste’ brief hebt geschreven.

Vat het niet persoonlijk op

Tot slot, blijf kalm! Onthoud dat iedereen fouten maakt (zelfs volwassenen!), dus als er iets misgaat tijdens het sollicitatieproces, laat het dan niet te veel onder je huid komen of vat het persoonlijk op – blijf gewoon doorgaan met vertrouwen en professionaliteit!

Informatie, informatie, informatie

En als aller allerlaatste! Vergeet niet dat er veel informatie online staat over het vinden van stages (zoals dit artikel!). Wees dus niet bang om van alles te ontdekken – je weet nooit wat het verschil zal maken tussen het vinden van je droomstage en het helemaal mislopen van de kans!

Bekijk de mogelijkheden voor een stageplaats op onze vacaturepagina hier!