Jouw cijfer bepaalt niet jouw toekomst

Heb jij ook zo’n slimmerik in de klas? Die altijd hoge cijfers haalt? Terwijl jij uren keihard aan het studeren bent, en dan nog haal je net een voldoende. Well… wij hebben nieuws voor je.

Je cijfers bepalen niet jouw toekomst. Jij bepaalt jouw toekomst. Degene die er harder voor moet werken, komt meestal verder dan degene die er minder hard voor moet werken. Snap je ‘m? Dus, die slimmerik, die iets één keer leest, werkt er in principe minder hard voor. Jij moet namelijk meer uren in iets steken. Dit moet je meenemen na jouw studie. Je moet jezelf constant blijven uitdagen en je limits opzoeken. Die slimmerik, weet niet wat het is om hard te werken. Denk dus nooit dat je iets niet kan, omdat je lage cijfers haalt. Probeer dingen maar eens eerst uit in de praktijk!

Wel hebben wij een tip voor die slimmerik. Je bent geboren met talent. It’s a gift. Maar het is ‘given to you’, je moet jezelf wel blijven uitdagen, extra moeilijke opdrachten doen, de grens opzoeken, zodat ook jij weet wat het is om hard te werken en je talenten benutten. Dan kom je nog verder! Go for it!