Nieuwsgierigheid en de wil om te leren brachten Audrey Healy (COO Torarica Group) verder

In 2013 werd Audrey Healy aangesteld als één van de directieleden van Torarica en recentelijk is zij benoemd tot Chief Operations Officer van Torarica Group en overziet zij de operations van de drie hotels van Torarica. Wij spraken met de vrolijke Audrey die een grote drive heeft om het hotel verder te ontwikkelen. Hoe is zij gekomen op het punt waar ze nu is?Advies van haar vader

Op 18-jarige leeftijd ging de jonge Audrey Healy naar Amerika om te studeren. Na haar studie Hotel & Restaurant Management in Miami kwam zij gelijk terug naar Suriname, tegen het advies van haar vader in. Hij wilde graag dat zij eerst meer werk- en levenservaring opdeed in Amerika. “Ik wilde altijd in Suriname blijven en mijn doel was om in Torarica te werken, dus ik ging terug”, aldus Audrey Healy.

Aan de slag in Suriname

Er kwam toevallig een project vrij bij Torarica en zij ging toen aan de slag op de Human Resources afdeling. “Ik kwam er eigenlijk al snel achter dat ik te weinig ervaring had. Ik kwam natuurlijk net terug uit Amerika, had grote ambities en wilde dingen veranderen met mijn net behaalde diploma”, zegt Audrey lachend. Maar het bracht obstakels en al snel wist zij dat ze eerst meer ervaring moest opdoen.

Toch nog buitenlandervaring opdoen

En zo ging Audrey Healy terug naar Amerika om werkervaring op te doen en om haar Master te behalen in Hotel Management. In de tussentijd werkte zij keihard bij Hotel Delano South Beach in Miami op de VIP afdeling. Hier heeft zij veel ervaring opgedaan en inzicht gekregen in de hotellerie. ‘’Na het behalen van mijn Master en het opdoen van de benodigde werkervaring in Miami, voelde ik dat ik weer klaar was om terug te gaan”, vertelt Audrey.

De bouw van Royal Torarica

Trainee Food Manager was haar eerste functie bij Torarica toen zij weer terug ging naar Suriname in 2005. Eén jaar later werd zij Assistant Food & Beverage Manager. Wat maakte het verschil tussen de Audrey toen en nu? Haar ervaringen hebben haar gevormd en zij wist hoe een hotel als geheel opereerde. Kort daarna werd Royal Torarica gebouwd en daar toonde zij oprechte nieuwsgierigheid in. “Je maakt niet vaak mee dat een hotel van begin af aan wordt opgebouwd”, aldus Audrey. Haar nieuwsgierigheid en wil om te leren zorgden ervoor dat zij een mogelijke kandidaat werd om als Hotel Manager aan de slag te gaan. De directeur (Dave Boucke) nam haar uiteindelijk aan.

Opwerken binnen Torarica

Doorgroeien binnen Torarica Group is vrij normaal. Veel personeelsleden beginnen van ‘the bottom’ en werken zich op. “Onze huidige directeur kwam binnen als management trainee en de twee voormalig Hotel Managers als Front Office Medewerkers. Onze Marketing & Sales Manager was eerst Night Auditor”, zegt Audrey.

Ambities

Wat zijn de ambities van Audrey Healy na meer dan 15 jaar in dienst bij Torarica Group? Torarica zit in haar bloed, zij wil graag het product Torarica naar een hoger niveau brengen. In Torarica is er nog veel te doen en zij wil daar aan bijdragen.