Talent aantrekken met Employer Branding

Wat is dat?

Wat is ‘Employer Branding’ eigenlijk? Makkelijk gezegd; ‘de reputatie van een bedrijf, de waarde en wat zij werknemers bieden’. Kortom, hoe wordt een bedrijf gezien door buitenstaanders. Denken zij, ‘Ja! Daar wil ik wel werken’, óf ‘hmm, ik heb eigenlijk geen beeld van dat bedrijf’.

Werken aan Employer Branding kost tijd en als bedrijf zijnde moet je hieraan werken om talent aan te trekken en om personeel te behouden. Dit is cruciaal voor het succes en de groei van het bedrijf. Door niet te werken aan Employer Branding, heeft men geen ‘feeling’ met het bedrijf, al voor dat zij solliciteren. Daarnaast is de kans groot dat men minder solliciteert op bedrijven die niet ‘bekend’ zijn.

Het is belangrijk om hieraan te werken omdat het de identiteit van een bedrijf weergeeft. Wat maakt het bedrijf een leuke en aantrekkelijke werkgever? Hoe kun je opvallen als bedrijf? Hoe werk je hieraan?

Bedrijven moeten ook online werken aan hun reputatie. Wat zeggen anderen over hun? Positiviteit helpt natuurlijk. Men is sneller geneigd om voor een bedrijf te werken die erom bekend staat dat zij werknemers waarderen en voor een bedrijf dat een positief beeld heeft.

Om aan Employer Branding te werken hoeft een bedrijf niet groot te zijn. Een bedrijf van 5 – 10 man kan hier ook makkelijk aan werken. Het gaat erom dat je goed nadenkt over de mogelijkheden om hierop in te haken.

Waarom werken aan Employer Branding?

Er zijn vele redenen om hieraan te werken, maar hieronder volgen een paar goede redenen:

Behoud van personeel en aantrekken van nieuwe

Een sterk Employer Branding als bedrijf, maakt werknemers trots om voor een bedrijf te werken. Hierdoor zal talent sneller en vaker solliciteren en eenmaal binnen het bedrijf, vinden zij zich in de juiste bedrijfscultuur, omdat zij vantevoren al het juiste beeld hadden van het bedrijf. Hierdoor trek je automatisch de juiste mensen aan.

Kosten besparen

Als bedrijf met een positief Employer Brand, hoef je minder uit te geven aan Recruiting uitgaven. Kandidaten hebben een positief beeld van het bedrijf en zullen sneller solliciteren. Je recruiting ‘efforts’ nemen hierdoor af omdat je minder bezig bent met kandidaten zoeken, zij vinden jou. Daarnaast zal men sneller tevreden zijn met bijvoorbeeld een iets lager salaris, omdat zij waarderen om voor een bedrijf te werken met een positief beeld, zij voelen zich trots.

Je werknemers worden ‘ambassadeurs’

Door te werken aan Employer Branding zijn huidige werknemers automatisch ‘ambassadeurs’. Zij zullen anderen vertellen hoe leuk het is om voor jouw bedrijf te werken. Hierdoor krijg je meer ‘refferals’. Hoe positiever men is over het bedrijf, des te beter de kandidaten zijn.

Lachen is altijd positief!

Hoe kan een bedrijf hieraan werken?

Het begint natuurlijk allemaal met de ‘perceptie’ van het bedrijf, jouw bedrijfs image.

Door middel van video’s, foto’s en interviews kun je heel wat bereiken. Laat het kantoor zien, waar houdt men zich mee bezig? Laat huidige werknemers aan het woord en laat hun vertellen wat zij leuk vinden aan hun werk. Wordt er gelachen met collega’s? Eten jullie samen? Wees creatief met het maken van foto’s, dit laat de cultuur zien van jouw bedrijf.

Deel regelmatig dit soort onderdelen op social media. Een foto van collega’s in een meeting, wat doen ze in de pauze? Of post een blog van een werknemer.

Heb je sollicitaties? Wees creatief in het afwijzen of accepteren van kandidaten. Stuur ook een motiverend bericht aan mensen die niet in aanmerking komen voor een functie. Als sollicitanten niet horen van een bedrijf nadat zij hebben gesolliciteerd, draagt dit ook bij aan Employer Branding.

Timothy Kong, oprichter Werkstraat.com

Employer Branding met Werkstraat

Ook wij werken aan Employer Branding voor bedrijven. Hiermee creëer je transparantie, laat je je bedrijf zien en hoe (leuk) het is om voor jouw bedrijf te werken. En dit doen wij natuurlijk op onze creatieve manier. Tijd om hieraan te werken en op te vallen als werkgever?

Benieuwd naar de mogelijkheden? Stuur ons een mail: management@werkstraat.com met het onderwerp ‘Employer Branding’.