De voor-en nadelen van remote werken?

Werken op afstand klinkt voor veel mensen geweldig. Maar wat zijn de voor- en nadelen van werken op afstand?

Werken op afstand bestaat al heel lang, met de uitvinding van de telegraaf in 1837. Sindsdien is het populairder geworden naarmate de technologie is verbeterd en bedrijven hebben geleerd hun werknemers te vertrouwen. Tegenwoordig is werken op afstand vrij gebruikelijk in sommige industrieën, zoals softwareontwikkeling of webdesign.

De voordelen zijn dat je overal kunt werken – in je pyjama bijvoorbeeld, als je dat wilt (maar als je een online meeting hebt dan is dat natuurlijk niet zo handig). Je kunt ook je eigen uren instellen, dus als je een nachtuil of een vroege vogel bent, kun je daar je voordeel mee doen. Je hebt meer flexibiliteit in je schema en minder stress omdat je niet hoeft te pendelen. Dat betekent ook meer tijd met vrienden en familie!

De voordelen van werken op afstand zijn onder meer:

-Geen reistijd (je bespaart tijd en geld aan benzine)

-Flexibiliteit om je eigen uren te kiezen (en zorg te dragen voor andere zaken die aandacht nodig hebben)

-Je kan werken wanneer je het productiefst bent

Er zijn ook enkele nadelen: het is moeilijker om samen te werken met collega’s die zich niet in dezelfde fysieke ruimte bevinden als jij. Hierdoor kunnen projecten langer duren dan wanneer iedereen op één plek bij elkaar zou zijn. En soms is het makkelijker om afgeleid te worden als we de hele dag niet omringd zijn door andere mensen – dus het kan moeilijk zijn om gefocust te blijven op je werk als je de hele dag alleen thuis bent!

De nadelen zijn onder andere:

-Je moet comfortabel zijn om voor langere tijd alleen te werken

– Het is moeilijker om relaties op te bouwen met collega’s als je niet de hele dag op dezelfde plek bent als zij.

Benieuwd naar de remote mogelijkheden? Bekijk dan onze vacaturepagina om te kijken of er thuiswerk mogelijkheden zijn.